Бойовики тортурами змусили українського військового розповідати неправду про Мар'їнку, - штаб АТО

Під час боїв за Мар'їнку терористи "ДНР" ранили та взяли у заручники військовослужбовця. Потім вони тортурами змусили його заявити перед російськими журналістами неправдиву інформаці про бої під Мар'їнкою

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на брифінг речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка.

Під час боїв поблизу Мар'їнки бойовики "ДНР" захопили військовослужбовця 28-ої окремої гвардійської механізованої бригади ЗСУ Романа Мащенка.

"У ході бойових дій у місті Мар'їнка Донецької області 3-4 червня було поранено та захопленого у заручники військовослужбовця 28-ої окремої гвардійської механізованої бригади ЗСУ Романа Мащенка, який наразі перебуває у Донецьку", - сказав він.

Військового зараз під тиском та загрозою для життя змушують повторювати російську пропаганду, намагаючись виправдати розгром атакуючих сил бойовиків під цим населеним пунктом.

Зокрема, Мащенко на так званій "прес-конференції" у Донецьку у присутності пропагандистських російських каналів був змушений  зробити серію заяв щодо перебігу бойових дій під Мар'їнкою 3-4 червня, які повністю повторюють повідомлення терористичних медіа.

"Інформація, озвучена Романом Мащенком, є неправдивою, виголошеною під тиском і внаслідок тортур з боку бойовиків так званої ДНР», - зазначив Лисенко.

Він зауважив, що катування заручників є грубим порушенням Женевських конвенцій. Та закликав протилежну сторону надати Марченку усю необхідну допомогу та допустити до нього представників міжнародних організацій, зокрема СММ ОБСЄ.