Кабмін затвердив нові правила перетину кордону з Кримом

Кабінет міністрів України затвердив порядок в'їзду на територію Криму і виїзду з неї

Про це йдеться в оприлюдненій на сайті уряду постанові, повідомляє Еспресо.TV.

Згідно документа, в'їзд на територію Криму і виїзд з неї можливий виключно через пропускні пункти, які працюють цілодобово.

Громадянам України для перетину кордону необхідно мати документ, який підтверджує громадянство (внутрішній або закордонний, службовий, дипломатичний паспорт, посвідчення моряка, проїзний документ дитини).

Для іноземців та осіб без громадянства перетин здійснюється на підставі паспортних документів та спецдозволу, який видає Державна міграційна служба.

Спецдозвіл видається у разі: проживання на тимчасово окупованій території близьких родичів або членів сім'ї іноземця або особи без громадянства, розташування на території Криму місця поховання близьких родичів чи членів сім'ї, смерті близьких родичів або членів сім'ї.

Також підставою для отримання спецдозволу є наявність права власності на об'єкти нерухомості в Криму, необхідність участі в забезпеченні захисту національних інтересів України з метою мирного врегулювання конфлікту, звільнення території України від окупації або в питаннях гуманітарної політики.

У контрольних пунктах не допускається використання символіки держави-окупанта, символіки тимчасово окупованої території або її елементів.