В Росії порушили кримінальну справу проти депутата, який не голосував за анексію Криму

Іллю Пономарьова можуть оголосити в міжнародний розшук через підозру в пособництві в розтраті коштів фонду "Сколково". Це єдиний депутат Держдуми, який не підтримав анексію Криму

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Слідчий комітет Росії.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти депутата Державної Думи Росії Іллі Пономарьова. Його найближчим часом можуть оголосити у міжнародний розшук. Пономарьова підозрюють у пособництві в розтраті коштів держфонду "Сколково".

Зараз він перебуває в США і поки не збирається повертатися до Росії. За його словами, ці звинувачення політично мотивовані.

У повідомленні наголошується, що у зв'язку з відсутністю Пономарьова на території Росії, СКР планує оголосити його в міжнародний розшук.

"Головою Слідчого комітету Росії стосовно депутата Держдуми Іллі Пономарьова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 33 і ч. 4 ст. 160 КК РФ (пособництво в розтраті). У відповідності з чинним законодавством на порушення кримінальної справи було отримано згоду Державної Думи Федеральних зборів Російської Федерації", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Держдума позбавила Пономарьова депутатської недоторканності за запитом Генпрокуратури. Як відомо, він був єдиним представником російської Держдуми, який проголосували проти приєднання Криму в березні 2014 року.

Також  "Справедлива Росія", від якої обирався депутат, має намір лишити Пономарьова без мандата. За словами лідера фракції Сергія Миронова, проект відповідної постанови партія внесе на розгляд до кінця тижня.