Диверсанти вночі підірвали залізницю на Луганщині

Вночі на Луганщині підірвали залізницю, по якій доставляють вугілля на Вуглегірську ТЕС

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Сьогодні (12.06) після 2-ї години ночі було підірвано залізничну колію на перегоні "Попасна-Роти", що на контрольованій Україною території Луганської області за кілька кілометрів від лінії розмежування. Очевидно, вибухівку заклала й привела в дію ворожа розвідувально-диверсійна група", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що вибух стався на 5-6-му кілометрі залізниці в напрямку Світлодарська (місто на контрольованій Україною території Донецької області), в результаті пошкоджено близько 300 метрів колії.

"Це одна зі стратегічно важливих гілок залізниці, яка використовується для доставки вугілля з державних підприємств "Первомайськвугілля" та "Лисичанськвугілля" (що на контрольованій Україною території) до Вуглегірської теплоелектростанції в Світлодарську", - наголосив Москаль.

За його інформацією, зараз на місці працюють ремонтні бригади та співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Відновлювальні роботи ускладнюються тим, що підходи до залізничної колії в багатьох місцях заміновані. Завтра до кінця дня рух по залізниці планують відновити", - додав очільник Луганщини.

Нагадаємо, вчора на перегоні станцій "Ясинувата - Скотовате" у Донецькій області підірвали залізничний шлях.