На Кременчуцькому НПЗ стався вибух: є жертви

На території Кременчуцького нафтопереробного заводу ("Укртатнафтасервіс") на Полтавщині стався вибух, унаслідок чого загинув співробітник підприємства

Про це повідомили в службі по оперативному контролю за обстановкою в місті міськвиконкому, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За їхніми даними, вибух стався без подальшого загоряння. "Ситуація знаходиться під контролем", - зазначив представник служби.

Як повідомили в міськуправлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій, на Кременчуцькому НПЗ близько 10:00 у понеділок під час проведення зварювальних робіт на резервуарі для зберігання нафтопродуктів стався вибух ємності зі спиртом.

За даними станції "швидкої допомоги", в результаті події один 48-річний чоловік загинув, ще один постраждав. Причина вибуху встановлюється.

Як уточнили у прес-службі ДСНС в Полтавській області, співробітник підприємства "Укртатнафтасервіс" загинув унаслідок вибуху парів метанолу.

фото: mvs.gov.ua

"Під час зварювальних робіт на порожній ємності з-під метанолу близько 10:00 стався вибух парів без подальшого горіння. Загинув один співробітник… До ліквідації аварії співробітникам ДСНС приступати не довелося, оскільки подальшого горіння не було", - зазначили у прес-службі.

фото: mvs.gov.ua

У відділі зв'язків з громадськістю УМВС в Полтавській області повідомили, що прибула на місце слідчо-оперативна група встановила, що під час зварювальних робіт вибухнули пари газу в порожньому резервуарі. В результаті вибуху загинув 48-річний місцевий житель, працівник підприємства, який здійснював зварювальні ремонтні роботи.

Прокуратура Кременчука почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

фото: mvs.gov.ua

"Станом на 11:30 будь-які загрози вибуху, пожежі або нанесення шкоди навколишньому середовищі відсутні", - підкреслили в міліції.

Дочірнє підприємство фірма "Укртатнафтасервіс" є генеральним підрядником ПАТ "Укртатнафта" на виконання ремонтно-монтажних, ремонтно-будівельних та ізоляційних робіт.