В анексованому Криму "зависло" 35 одиниць військової техніки ЗСУ

На території анексованого Криму залишаються військові і не тільки кораблі, літаки і вертоліт Збройних сил України

Про це повідомив начальник прес-служби Генерального штабу Збройних сил Владислав Селезньов, передає Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реалії.

За його інформацією, в червні минулого року Російська Федерація ухвалила рішення про призупинення повернення військового майна з окупованого нею Криму на материкову частину України.

"Згідно з офіційними даними, на території Автономної Республіки Крим 35 одиниць кораблів, катерів і суден забезпечення, в тому числі й ті кораблі, які є бойовими. Мова йде про корвети "Тернопіль", "Луцьк", "Хмельницький", ракетний корвет "Придніпров'я", кораблі управління "Славутич", морські тральщики "Чернігів" та "Черкаси", великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський", підводний човен "Запоріжжя" та низку інших суден і кораблів забезпечення. Також на території Автономної Республіки Крим залишилися дві одиниці літаючого човна БЕ-12 – літак і один вертоліт Мі-9", – уточнив Селезньов.

Він зазначив, що кораблі, які дислокувалися раніше в Севастополі, в бухті Куриній, переведені в інші бухти і наразі їх місцеперебування не відоме. Судна, які перебували раніше в бухті Донузлав, як і раніше, стоять там, сказав Селезньов.

За його словами, ЗСУ готові продовжити переміщення техніки на територію материкової України, однак потрібні відповідні домовленості на рівні МЗС двох країн – України та Росії.

На даний момент українська сторона не може контролювати використання цієї техніки, сказав Селезньов.