Українські військові на Луганщині кілька разів вступали в бій з диверсантами

На Луганщині українські військові вступали в бої з диверсійно-розвідувальними групами терористів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"З району н. п. Фрунзе і Сміливе по Кримському, Сокольникам, Трьохізбенці терористи неодноразово завдавали удари зі 122-мм артилерії. Відзначаються множинні спроби противника переправити свої ДРГ за р. Сіверський Донець як на даній ділянці, так і на ділянці до н. п. Щастя", - зазначив він.

За інформацією Тимчука, неодноразово українським військовослужбовцям доводилося на цій ділянці вступати в бої з диверсантами бойовиків вже за рікою Сіверський Донець.

"В районі н. п. Золоте (Луганська обл.) протягом доби бойовики активно застосовували 120-мм і 82-мм міномети, намагаючись наносити масовані удари по передових позиціях сил АТО і прикриваючи дії своїх ДРГ у напрямку до н. п. Гірське", - написав координатор групи "Інформаційний спротив".

За його даними, в районі Станиці Луганської терористи з боку Миколаївки неодноразово завдавали ударів зі 122-мм артилерії (одна вогнева батарея 122-мм гаубиць Д-30) та з АГС-17 і ЗУ-23-2.

"Між Новотошківкою і Сокольниками триває взаємна бойова активність, обумовлена "війною малих груп". Фіксуються дії сторін у вигляді засідок, контрзасадних і рейдових дій", - підкреслив Тимчук.

В районі Луганського та Світлодарська терористи вели обстріл зі стрілецької зброї й мінометів, в районі Миронівського бойовики застосували танки за підтримки мінометів (з лісопосадок діяли дві групи по 2-3 танка, прикривали відхід міномети). В районі Попасної бойовики застосували 120-мм міномети.

Нагадаємо, за інформацією штабу АТО, вранці 22 червня бойовики обстріляли 20 снарядами РСЗО "Град" селище Нижнє на Луганщині.