Натхненники вбивці у церкві США їздили на ультраправий форум в Росію, - ЗМІ

Двоє членів американської Ради консервативних громадян, заяви яких цитував у своєму маніфесті підозрюваний у вбивстві дев'ятьох людей у ​​церкві в Чарльстоні Ділан Руф, брали участь у форумі ультраправих в Петербурзі

Це зясувало видання Buzzfeed, передає Еспресо.TV.

Мова йде про двох представників цієї організації - Джареда Тейлора і Сема Діксона.

Зокрема, Тейлор, виступаючи на форумі в Петербурзі, висловлювався проти "чужих традицій"» темношкірих людей. Він зазначив, що "Сполучені Штати здійснюють самогубство", заохочуючи мультикультуралізм.

Раніше в інтерв'ю виданню і Тейлор, і Діксон заявляли, що здивовані запрошенням на форум в Санкт-Петербург.

"Ми не розуміємо, чому ми тут. Дуже дивний склад учасників", - наводить Buzzfeed слова Тейлора. Проте відмовлятися від участі у заході вони не стали.

"Міжнародний російський консервативний форум" відбувся в Санкт-Петербурзі 22 березня 2015. Його організаторами виступили партія "Родина" і "Російський національний культурний центр". Ініціатори заходу назвали його першим у світовій історії форумом національно орієнтованих політичних сил Європи та Росії.

Форум об'єднав ультраправі партії Європи. Серед них - "Атака" (Болгарія), "Ліга Ломбардії" (Італія), Націонал-Демократична Партія (Німеччина), "Альянс за Мир і Свободу" (ЄС), "Золота Зоря" (Греція), "Нова Сила" ( Італія), Британська Національна Партія (Великобританія), "Національна Демократія" (Іспанія), "Партія Шведів" (Швеція), "Датська партія»" (Данія) та інші.

Захід викликав різку критику серед представників лівих сил. Крім того, проти заходу виступив і ряд петербурзьких депутатів. Зокрема, депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Борис Вишневський направив до правоохоронних органів запит, вбачають вони в діяльності учасників форуму ознаки екстремізму.

Скандал дійшов і до президента Росії Володимира Путіна. "Я не можу це коментувати, це не наш порядок денний. Природно, ті повідомлення про цей захід, які виходили в рамках ЗМІ, в рамках регулярних доповідей, доповідалися главі держави. У всіх дайджестах ця інформація присутня", - повідомив його прес-секретар Дмитро Пєсков.

Крім того, петербурзький захід привернув увагу західних ЗМІ, які оцінили його як спробу Москви знайти союзників в Європі для того, щоб запобігти введенню нових санкцій і ускладнити європейським політикам прийняття нових обмежувальних заходів проти Росії.