Як греки заполонили центр Афін проти нових кредитів

29 червня близько 17 тисяч греків вийшли на демонстрації проти позиції міжнародних кредиторів

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За даними поліції, у грецькій столиці участь у акції взяли близько 13 тисяч людей. Ще чотири тисячі вийшли на вулиці в Салоніках. Більшість із них - прихильники правлячої коаліції лівих сил СИРІЗА. Одна з учасниць акції розповіла кореспонденту інформагенції, що більшість людей виступають за збереження у Греції євро як національної валюти, але "не за будь-яку ціну".

На акціях лунають заклики проголосувати проти вимог до Греції на референдумі 5 липня. На референдумі громадяни повинні вирішити, прийняти або відхилити пропозицію кредиторів про фінансову допомогу країні.

Прем'єр Греції Алексіс Ципрас заявив, що піде у відставку, якщо на референдумі 5 липня більшість громадян країни проголосує за запропоновані кредиторами реформи. При цьому він додав, що буде поважати будь-який результат референдуму. 

Раніше у Греції припинили роботу усі банки, а ЗМІ повідомили, що країна відмовилася вчасно сплачувати МВФ борг в 1,6 млрд євро. Також влада обмежила до 60 євро суму, яку можна зняти за один день з банкоматів.

Фото twitter