У СБУ кажуть, що надприбуток від контрабанди на Донбасі перевищує 300%

Служба безпеки України розслідує численні факти контрабанди на Донбасі, до яких причетні військові, чиновники, бізнесмени. При цьому надприбуток перевищує 300%

Про це на прес-конференції розповів керівник антитерористичного центру СБУ Віталій Маліков, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"Питання незаконного переміщення товарів через лінію зіткнення пов'язане з економічною складовою - надприбутком. Надприбуток зловмисників під час переміщення товарів перевищує 300%. Задіяно корупційні схеми на контрольних пунктах, налагоджено приховані джерела фінансування терористичних організацій", - наголосив він.

За його словами, щодо кожного зафіксованого факту незаконного переміщення товарів через лінію зіткнення проводиться розслідування.

"Ніхто не бажає створювати гуманітарну катастрофу, але ми хочемо цивілізований підхід. Якщо ти співробітник правоохоронних органів, стій на сторожі законів, ти не маєш жити за рахунок тих, хто порушує цей закон", - додав  керівник антитерористичного центру.