У Росії хочуть засудити легкоатлетку за правду про допінг

До Юлії Степанової, яка викрила російських спортсменів у систематичному вживанні заборонених препаратів, позивається Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА)

Юрист ВФЛА Артем Пацев, поінформував, що позов до спортсменки та її чоловіка Віталія Степанова, повинен розглянути Басманний суд Москви, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Фігуранти справи стали головним героям німецького фільму про допінг у російському спорті. Допінговий скандал розгорівся в грудні 2014 року після виходу у світ фільму німецької телекомпанії ARD "Секретна справа. Допінг".

У ньому повідомлялося, що російські легкоатлети систематично вживали заборонені препарати за вказівкою своїх тренерів. Головними героями фільму стали легкоатлетка Юлія Степанова та її чоловік Віталій - колишній співробітник Російського антидопінгового агентства (РУСАДА), які звинуватили ВФЛА в причетності до розповсюдження допінгу серед спортсменів.

Раніше ВФЛА відправила схожий позов в Кіровський суд Самари, де відповідачем заявлений житель цього міста Олег Попов, який до 2008 року обіймав посаду тренера збірної Росії з легкої атлетики та теж став одним з героїв фільму ARD.