Після звільнення Квіташвілі у відставку повинні піти і його заступники, - думка депутатів

Народні депутати, а так само пацієнтські і антикорупційні організації заявляють про те, що відповідальність за провал роботи Міністерства охорони здоров'я лежить не тільки на Олександрі Квіташвілі, але і на його команді

Про це повідомляє Еспресо.TV

Зокрема у відставку, на думку заступника голови парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Оксани Корчинської, слідом за Квіташвілі повинна піти і його перший заступник Олександра Павленко.

Корчинська вважає, що, "ставити питання тільки про відставку самого міністра, без звільнення його першого заступника, яка з грудня була з ним і яку "кришує" один з депутатів "Блоку Петра Порошенка", несправедливо. Вона також повинна піти".

Нардеп зазначила, що головною метою наразі є змусити Міністерство охорони здоров'я працювати, і парламент не може допустити, щоб керівні посади в МОЗ мали комерсанти.

З такою ж позицією виступили профільні експертні організації.

Так, глава благодійного фонду "Пацієнти України" Дмитро Шерембей, вважає, що призначення Квіташвілі і його першого заступника Павленко показало, що ті люди, які взяли на себе політичну відповідальність за них, ніяк за це сьогодні не відповідають.

"Піти повинен не тільки Квіташвілі, а і його перший заступник Олександра Павленко. Це люди однієї квоти, це помилки одних і тих же людей з Апарату президента. Не потрібно робити крайнім одного Квіташвілі, є ще й Павленко, яка також несе відповідальність за все, що відбувається"- заявив він на прес-конференції, присвяченій відставці керівництва МОЗ.

Відзначимо, що після свого призначення першим заступником Міністра в грудні 2014 року, Олександра Павленко кілька разів ставала учасником гучних скандалів, пов'язаних з порушенням нею антикорупційного законодавства, також можливе лобіювання приватних інтересів представників великого фармацевтичного бізнесу.

Раніше народний депутат Олег Мусій також заявив, що у депутатів з самого початку були претензії до складу команди міністра Квіташвілі, яку підозрюють у зв'язках з великими гравцями фармбізнесу.

"Про який опір "фарммафіі" говорить Квіташвілі? Він цю мафію зробив своєю командою. Йому безліч разів у профільному комітеті парламенту вказували на те, що ті люди, які є його заступниками, - представники саме цієї мафії. А він заявляв, що це його команда, і нам не вдасться його з нею посварити", - заявив Мусій.