Восени в Москві відкриють пам'ятник улюбленому князю Путіна

Урочисто відкрити пам'ятник київському князю Володимиру у Москві планують 4 листопада - про це йдеться у розпорядженні уряду Росії

У документі наголосили, що на церемонію відкриття пам'ятника із позабюджетних джерел планують виділити 25 мільйонів рублів. Про це пише Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

Таким чином уряд підтвердив плани організаторів встановлення пам'ятника - Російського військово-історичного товариства. Раніше представники організації заявляли, що відкриття пам'ятника може відбутися 4 листопада, коли у Росії відзначають день народної єдності.

Місце встановлення пам'ятника у документі не вказане. Спочатку більш ніж 24-метрову споруду хотіли встановити на оглядовому майданчику Воробйових гір, що викликало протести місцевих жителів і студентів МДУ, а також засудження професійної спільноти. Пізніше від тієї ідеї відмовилися, оскільки "виникли серйозні побоювання геологічного та технологічного характеру".

В якості одного з варіантів зараз розглядають Лубянську площу, де стояв пам'ятник Дзержинському.

Нагадаємо, що для Володимира Путіна київський князь Володимир набув сакрального значення, адже, за словами російського президента, доказом "російськості" Криму є легенда, що там хрестився саме Великий.

Читайте також: Історична казка: Як нелегітимний князь Володимир був "Київським карателем".