Бойовики відійшли від Маріуполя та Широкиного, щоб затягти українців у пастку, - Захарченко

Терорист заявив, що бойовики так званої "ДНР" спеціально зайняли панівну висоту напередодні зустрічі в Мінську

Про це  в інтерв'ю журналістам "ПРТ" розповів ватажок терористів "ДНР" Олесандр Захарченко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на 0629.ua.

Бойовик вважає, що Широкино не стане плацдармом для силовиків України після відводу з селища підрозділів "ДНР".

"Рельєф місцевості в Широкиного - це низина, є дві панівні висоти, з одного боку тримає Україна, з іншого боку тримаємо ми. Ми відійшли на пануючу висоту. Тому це може бути пасткою, а не плацдармом. Ні, не боюся, складний рельєф місцевості, з одного боку, добре підготовлені позиції, тому ці півтора кілометра нічого в тактичному питанні не вирішують, але в політичному вирішують багато ", - заявив Захарченко.

Таким чином, Захарченко підтвердив, що відведення військ "ДНР" на укріплені позиції панівної висоти в районі Широкино - політичний хід напередодні мінських зустрічей.

Нагадаємо, що засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську відбулось 7 липня. Робоча група з безпеки обговорювала ситуацію в населеному пункті Широкине і питання відведення озброєння калібром менш як 100 мм.

"З цього питання, сподіваємося, ми зможемо прийняти рішення наступного разу", - сказав спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі по Україні Мартін Сайдік.