Китайський ринок продовжує рости завдяки заходам уряду

Шанхайський фондовий ринок незабаром після відкриття торгів виріс більш ніж на 5% після прийнятих напередодні урядом стимулюючих заходів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

Індекс Шанхайської фондової біржі почав торги з падіння на 0,05%, проте незабаром після відкриття виріс на 5,12% - до 3,899,29 пункту, шеньчженських індекс Shenzhen Composite Index додав 4,02% і склав 2,033.90.

Фондовий ринок Китаю з середини червня обвалився більш ніж на 30% на тлі невизначених перспектив економіки КНР. Регулятор фондового ринку Китаю ввечері в середу ввів шестимісячний мораторій на продаж для власників більше 5% акцій однієї компанії.

У четвер агентство Сіньхуа повідомило, що міністерство громадської безпеки країни розслідує можливі махінації, які могли стати причиною падіння ринку. Для стабілізації ситуації китайський регулятор уже знизив процентні ставки. У четвер завдяки вжитим заходам китайської влади шанхайський індекс виріс на 5,76%.

На думку аналітиків, фондовий ринок Китаю ще не відновився, але найгірше вже позаду.

"Спасибі всім заходам, вжитим китайським урядом, найгірше вже позаду", - заявив Bloomberg Business головний стратег Jinkuang Investment Management Чжан Хайдун.

Аналітик Haitong Securities Чжан Ці заявив агентству Франс-Прес, що "ринок ще не повністю відновився", проте в цілому рухається до стабілізації.