Москаль просить Авакова розказати, що очікує бійців "Торнадо"

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація звертається до Міністерства внутрішніх справ із проханням дати офіційне роз’яснення своєї позиції щодо подальшої долі міліцейської роти "Торнадо"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

У прес-службі уточнили: Луганську облдержадміністрацію цікавить, чи дійсно буде розформований цей міліцейський підрозділ, чи проходять перевірку та переатестацію усі його співробітники, і головне - чи будуть покарані ті представники "Торнадо", які викриті в скоєнні злочинів на передовій.

"Після виходу на одному з центральних телеканалів сюжету про передислокацію міліцейської роти "Торнадо" в м. Боярка Київської області в Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію почали масово звертатися мешканці Станично-Луганського району", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Потерпілі, які вже написали в органи правопорядку заяви про злочини окремих представників цього підрозділу, обурені інформацією, що насправді рота не розформована, у неї досі не вилучена зброя, наголосили у Москаля.

"Більш того, в Станично-Луганському районі поширюються чутки, що невдовзі "Торнадо" знову повернуть в Луганську область, що викликає в людей серйозні побоювання за своє майбутнє", - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, 17 червня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що вісім бійців "Торнадо" були затримані за катування і зґвалтування.

Відносно п'ятьох затриманих, зокрема командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" лейтенанта Руслана Онищенка, суди обрали міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

18 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо".

Міліцію та прокурорів на свою базу бійці "Торнадо" пустили лише через два дні, 20 червня.