Прокуратура назвала перестрілку в Мукачевому терактом та розповіла деталі "розбірок"

Прокуратура Закарпатської області за вказівкою ГПУ розпочала розслідування мукачевської перестрілки за фактом організації терористичного акту

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу прокуратури.

Також обласна прокуратура розповіла хронологію кривавої перестрілки.

"11 липня в Мукачеві близько 14 год. 20 озброєних осіб у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" та відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям у одному з кафе. Після цього вказані особи на грунті виниклого конфлікту розпочали стрілянину з вогнепальної зброї у вищевказаному закладі", - йдеться в повідомленні.
 
Далі працівниками міліції, які прибули на місце події, було заблоковано виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по працівниках органів внутрішніх справ з "гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК та іншої вогнепальної зброї".
 
"В результаті обстрілів знищено два автомобілі Мукачівського МВ УМВС в області та пошкоджено автомобілі цивільних осіб. За попередньою інформацією при застосуванні вогнепальної зброї  6 працівників ОВС та троє з числа цивільних осіб отримали поранення різного ступеню важкості", - уточнюють у прокуратурі.
 
Також є 5 постраждалих з боку озброєних осіб з написами "Правий сектор".
 
 "Відтак, не виконавши вимоги правоохоронців, вчинивши озброєний опір, люди в камуфляжі з написами "Правий сектор" направилися в бік дачного масиву поблизу міста Мукачева, де забарикадувалися. Станом на 18.00 вищевказані особи відмовляються скласти зброю та надалі чинять супротив і погрожують збройним опором", - розповіли в прокуратурі.

Читайте також: Перестрілка в Мукачевому: вбито 2 бійців "Правого сектора", 9 людей поранено. Хроніка.

Нагадаємо, сьогодні вдень в Мукачевому виникла перестрілка - 9 людей поранено, згоріло 3 машини. За повідомленням місцевих ЗМІ, виник конфлікт між "Правим сектором" та людьми з оточення нардепа Михайла Ланьо.

Пізніше на перестрілку відреагував Петро Порошенко, заявивши, що доручив правоохоронцям затримати злочинців.

"Доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців, які вчинили стрілянину і вбили мирних мешканців Мукачевого. Держава повинна дати рішучу відсіч усім проявам бандитизму!" - написав він, підтвердивши смерті в результаті перестрілки.

А голова МВС Арсен Аваков повідомив, що бандити в Мукачевому гранатометами знищили 2 міліцейських авто, їм запропоновано здатися.