"Стрілка" з нардепом, контрабанда цигарок та охоронець у комі. Нові подробиці з Мукачевого

Народний депуат Мустафа Найєм, який виїхав до Мукачевого, розповів всі деталі і причину перестрілки з "Правим сектором"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook нардепа.

"Викладаю всю інформацію, яку вдалося зібрати зі слів місцевих жителів, представників СБУ та МВС.
Спочатку між представниками "Правого сектору" і Михайла Ланьо була призначена "стрілка" в ресторані Дракон, в Мукачеві на вулиці Лермонтова. Пізніше зустріч перенесли в сусідній спорткомплекс "Антарес". Обидві ці підприємства контролюються Михайлом Ланьо", - написав він.

За словами Найєма представники "Правого сектору" прибутку на чотирьох джипах, всього 21 чоловік. "Підійшли до воріт, охоронця попросили викликати Михайла Ланьо. Після перепалки охоронцеві вистрілили в голову. Зараз він у комі і знаходиться в реанімації".

Далі, за словами нардепа, приблизно о 13:20 на черговий номер 102 надійшло повідомлення, що люди в камуфляжі перекрили вулицю Лермонтова. На місце прибув начальник міліції міста Віталій Шіманяк. У ході переговорів йому поставили ультиматум здати зброю. Коли начальник відмовився, почалася стрілянина - представники "Правого сектору" стріляли в повітря, вибухнула димова шашка. Джипи протаранили міліцейський УАЗ і почалася погоня.

"На розвилці Мукачево-Колчин виїхали на трасу Київ-Чоп. Трасу перекрили в районі заправки три машини МВС. На першій машині-джип колони "Правого сектору" було встановлено стрічковий кулемет Калашникова. Стрілянина велася також з РПГ і Мух. Три міліцейські машини були знищені, колона джипів прорвалися в район Червоної гори, на в'їзді Мукачево з боку траси Київ-Чоп", - написав він.

Також Мустафа Наем каже, що в результаті перестрілки двоє представників "Правого сектору" були вбиті, четверо співробітників міліції було поранено, з них троє - легко і один важко (розірвана ступня).

"На даний момент відомо, що серед представників ПС є бійці батальйону Согечко, регулярно брали участь у боях на східному фронті. Зараз з ПС ведуть переговори про здачу", - уточнив він.

Щодо причин, то за словами нардепа, за розповідями місцевих це переділ ринку контрабанди сигарет. "Хто з ким і що ділив, намагаюся з'ясувати", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні вдень в Мукачевому виникла перестрілка - 9 людей поранено, згоріло 3 машини. За повідомленням місцевих ЗМІ, виник конфлікт між "Правим сектором" та людьми з оточення нардепа Михайла Ланьо.

Пізніше на перестрілку відреагував Петро Порошенко, заявивши, що доручив правоохоронцям затримати злочинців.

Читайте також: Перестрілка в Мукачевому: вбито 2 бійців "Правого сектору", 9 людей поранено. Хроніка.

"Доручив правоохоронним органам роззброїти і затримати злочинців, які вчинили стрілянину і вбили мирних мешканців Мукачевого. Держава повинна дати рішучу відсіч усім проявам бандитизму!" - написав він, підтвердивши смерті в результаті перестрілки.

А голова МВС Арсен Аваков повідомив, що бандити в Мукачевому гранатометами знищили 2 міліцейських авто, їм запропоновано здатися.