Шокін створив оперативну групу по Мукачевому

Генеральний прокурор Віктор Шокін створив спільну слідчо-оперативну групу, в яку увійшли представники Генпрокуратури, СБУ та МВС, для розслідування подій у Мукачевому

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області, пише Еспресо.TV із посиланням на "УНІАН".

"За фактами подій у Мукачевому 11 липня прокуратурою області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що правова кваліфікація правопорушень підпадає під ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації, та ч. 3 ст. 258 - терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, що призвели до загибелі людини.

Згідно з розпорядженням Віктора Шокіна, провадження передано для дальшого розслідування та прийнято до провадження головним слідчим управлінням Генпрокуратури.

Хід розслідування кримінального провадження перебуває на особистому контролі Віктора Шокіна.

Нагадаємо, 11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка між "Правим сектором" та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. За даними Управління охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, під час перестрілки в Мукачевому постраждали 11 осіб.

Учора представники "Правого сектору" в Мукачевому повідомили, що готові здатися тільки з рішення Дмитра Яроша. Сьогодні Ярош прибув на Закарпаття. Штурм "Правого сектору" відклали.