Якщо Греція не домовиться з кредиторами, їй запропонують залишити єврозону

У разі, якщо Греція не досягне угоди з кредиторами до кінця дня 12 липня, їй буде запропоновано тимчасово залишити єврозону

Про це йдеться в чотиристорінковому проекті угоди, прийнятому за підсумками наради Єврогрупи в Брюсселі, пише "Медуза", передає Еспресо.TV.

За оцінками учасників наради, Греція потребує фінансування в обсязі від 82 до 86 млрд євро. При цьому 7 млрд євро країні необхідно надіслати до 20 липня, і ще 20,5 млрд євро - до середини серпня.

Новий план про надання допомоги Греції мав обговорюватися на саміті голів країн ЄС 12 липня. Проте засідання було скасоване, оскільки переговори Єврогрупи, які почалися 11 липня, не закінчилися в строк і тривали весь день 12 липня.

Греція отримує допомогу від міжнародних кредиторів з 2008 року, коли країна фактично опинилася на межі дефолту. Термін дії чергової програми фінансової допомоги Греції закінчився 30 червня. Без фінансової допомоги ззовні країна не може обслуговувати раніше отримані кредити — 30 червня вона пропустила платіж у 1,6 млрд євро за кредитом МВФ. Якщо Греція не зможе обслуговувати зовнішній борг, їй, як передбачається, доведеться покинути зону євро.

10 липня влада Греції направили в Єврокомісію план, за яким сподівалася отримати від міжнародних кредиторів 53,5 млрд євро.

Читайте такожУ ЄС підготували проект домовленостей із Грецією.