Ізраїльтянин зламав комп’ютер Мадонни та отримав 14 місяців ув'язнення

Аді Ледерман засуджений до 14 місяців тюремного ув'язнення та 83,5 тис. грн штрафу за злом комп’ютерів музикантів, зокрема і Мадонни

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на NBC.

Ізраїльтянин Аді Ледерман, який три роки тому брав участь у місцевому аналогу шоу "Американський ідол", засуджений до 14 місяців тюремного ув'язнення і штрафу 15 тисяч шекелів (83,5 тис. грн) за злом комп'ютерів декількох музикантів. 

"Легкість, з якою подібні злочини можуть здійснювати ті, хто, подібно обвинуваченому, володіє навичками в цій галузі, вимагає суворого і безкомпромісного покарання", - пояснив вирок суддя.

39-річний Ледерман визнав себе винним у вторгненні в приватне життя і порушення законів про авторські права. Покарання на його адресу було пом'якшено через проблеми ізраїльтянина зі здоров'ям, характер яких не розголошується.

Ледерман був арештований в січні 2015 року після розслідування, в якому ізраїльській владі допомагало ФБР. Поліція заявляла, що затриманий підозрюється у продажу вкрадених за допомогою зломів пісень.

У грудні 2014 року в Інтернеті з'явилися незакінчені треки з нового альбому Мадонни Rebel Heart. Співачка назвала "злив" пісень вторгненням в своє приватне і творче життя, заявивши, що цей досвід виявився для неї вкрай неприємним і травмуючим.

У 2012 році Ледерман з'являвся в ефірі ізраїльської телепрограми "Народження зірки", місцевого аналога шоу «Американський ідол». Втім, продемонструвавши свої вокальні таланти, співак не пройшов і першого голосування і був змушений покинути проект.