Ніхто не має права бряцати зброєю, - Гройсман

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман закликав покарати винних у стрілянині в Мукачевому, незважаючи на мандати та посади

Про це він сказав під час погоджувальної ради Верховної Ради повідомляє Еспресо.TV.

"Ніхто не має права бряцати зброєю, а тим більше направляти її на людину. Тому вкотре переконую в тому, що треба зброю опустити. Треба негайно об'єктивно розібратись, хто винний, привести його до відповідальності для того, щоб все суспільство побачило, що держава здатна об'єктивно розглянути, що відбулось", - сказав Гройсман.

Він також додав, що притягнути до відповідальності винних необхідно незалежно від того, чи людина працює у владі, чи є народним депутатом, чи є представником правоохоронної системи або громадських формувань.

"Немає значення. Має значення єдине – має бути дуже чітке і швидке розслідування подій. Думаю, що парламент має визначитись, яким чином ми маємо взяти в цьому участь, для того щоб розібратись, що відбувалось насправді", - сказав він.

Нагадаємо, що голова Служби безпеки України Василь Грицак гарантував справедливий розгляд ситуації в Мукачевому, якщо всі бійці "Правого сектору", які взяли участь в інциденті, здадуть зброю і почнуть співпрацювати з владою.