У СБУ гарантують справедливий розгляд, якщо ПС складе зброю

Голова Служби безпеки України Василь Грицак гарантував справедливий розгляд ситуації в Мукачевому, якщо всі бійці "Правого сектору", які взяли участь в інциденті, здадуть зброю і почнуть співпрацювати з владою

Голова СБУ Василь Грицак дав короткий коментар "Цензор.Нет" щодо подій у Мукачевому. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов, передає Еспресо.TV

"Є незаперечний факт, на який держава зобов'язана відреагувати насамперед - загинули люди, є поранені. Необхідно не допустити подальше кровопролиття, не допустити жертв. Це найважливіше. Ми в постійному зв'язку з керівництвом "ПС", ситуація стабільна. Вирішувати проблему необхідно з урахуванням позиції всіх сторін. Продовження бойових дій ми не допустимо", - зазначив Грицак.

Також голова СБУ вказав на необхідність максимально прозорого розгляду, за участю громадськості, народних депутатів, щоб встановити всі деталі та обставини, через які був відкритий вогонь і загинули люди.

"Я гарантую справедливий розгляд, якщо всі бійці ПС, які взяли участь в інциденті в Мукачевому, здадуть зброю і почнуть співпрацювати з владою", - додав Грицак.

Очільник СБУ запевнив, що "ніхто не збирається "зачищати" патріотів".

Він також повідомив про те, що силовики виявили двох поранених бійців "ПС" і їм надана вся необхідна допомога, вони переправлені до лікарні, стан стабільний.

"У держави є питання тільки до конкретних громадянам, які порушили закон. Ми повинні спільними зусиллями якомога скоріше відновити хід подій і визначити відповідальність", - додав Грицак.

Нагадаємо, 11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка між "Правим сектором" та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. 

Конфлікт не локалізований донині: більше десяти озброєних бійців "Правого сектора" знаходяться в оточенні під Мукачевим. Із розвитком ситуації можна ознайомитися за цим посиланням.