Бійці "Правого сектору" вже дають свідчення СБУ, - Ярош

Лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош заявив, що бійці ПС, які здалися Службі безпеки України, дають свідчення щодо подій у Мукачевому

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, передає Еспресо.TV.

"Двоє бійців "Правого сектору" дійсно вийшли до представників силових структур, склали зброю, і, щоб не роздмухувати ситуацію, дають свідчення слідчим СБУ. Тобто вони вже почали давати пояснення, які, сподіваюсь, відкриють вичерпну картину для слідства", - зазначив Ярош.

Водночас він не володіє інформацією, чи складуть зброю інші бійці. При цьому Ярош зауважив, що зв'язок з усіма фронтовими підрозділами постійний, вони залишаються на своїх базах, ситуація повністю контрольована.

"Ми маємо зняти напруженість. В цілому ситуація контрольована. Блокпости ПС в деяких містах виставлені на шляхах просто для контролю пересування бронетехніки, жодних перепон руху вони не чинять", - наголосив лідер "Правого сектору".

Він висловив сподівання, що всі усвідомлюють становище, і зроблять все можливе, щоб уникнути сутичок.

Ярош заявив, що зброя на Закарпатті необхідна для захисту від бандитів.

"Бійці використали зброю тільки тому, що організували на кордоні блокаду контрабандних потоків, та отримували погрози від місцевої мафії. Закони України тут не діють, тому без зброї розмовляти з мафіозі це надто небезпечно", - пояснив він.

"При цьому треба розуміти, де і як застосовувати зброю. Наша мета - збереження України  та збереження стабільності", - додав провідник ПС.

Водночас він наголошує на необхідності негайного вирішення кадрових питань у місцевій владі.

"Керівництво прокуратури, митниці, місцевої міліції, включно зі старим "Беркутом" - все це має бути змінено. В СБУ керівник обласного управління - адекватна людина, йому можна довіряти. Але треба розглянути дії обласного відділу по боротьбі з корупцією", - підкреслив Ярош.

Він зазначив, що для того, щоб зберегти спокій та не допустити подальшого загострення, "Правий сектор" спільно працює з СБУ та Антитерористичним центром.

"Зараз я не можу сказати, чи є зв'язок з тими хлопцями, що пішли у гори. Скажу одне - ми зробимо все, щоб зберегти спокій. Українці мають воювати зі зброєю на фронті, а не в тилу", - підсумував Ярош.

Нагадаємо, у результаті спеціальної операції СБУ було затримано двох представників "Правого сектору", які причетні до подій у Мукачевому 11 липня.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка між "Правим сектором" та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо.