Рада хоче вдосконалити функціонування ринку природного газу

Депутати хочуть бачити в порядку денному Парламенту низку законопроектів щодо вдосконалення функціонування ринку природного газу України

Про це під час погоджувальної ради заявив голова Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, заступник голови фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

За словами Мартиненка, Парламент має розглянути наступні законопроекти: про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України "Про ринок природного газу" (стосовно особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу у перехідний період) (№2312а) та про заходи економічної стабілізації Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв'язку з тимчасовою окупацією території України (№2060а).

"На сьогодні комітетом підготовлено 25 законів для розгляду в залі, з них позитивний висновок є по шести законах. Один підготовлений до другого читання", - зазначив Микола Мартиненко.

За словами Мартиненка, законопроект №2060а стосується "Чорноморнафтогазу", що має заблоковану власність не лише в Криму, а й в інших регіонах світу.

"Поки ми не будемо працювати, він загубить цю власність", - наголосив він.