Проти допомоги Євросоюзу в Афінах страйкують фармацевти та держслужбовці

Працівники аптек та різноманітних бюджетних установ у середу відмовились виходити на роботу на знак протесту проти угоди, яку уряд Греції уклав з європейськими кредиторами

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Учасники протестів пройшлися вулицями Афін. Вони вимагали не вводити нові обмеження, які мають заощадити країні бюджетні кошти. Реформ вимагають кредитори – МВФ, Європейський Центробанк (ЕЦБ) та інші країни єврозони.

На банерах були написи "Скасуйте програму допомоги" та "Ні політиці ЄС, ЕЦБ та МВФ". На площі Синтагма протестувальники навіть спалили прапор правлячої партії СИРІЗА.

Втім, опитування показало, що 70% греків підтримують нову програму допомоги.

Фото: Reuters

Фото: @g_mastropavlos

Фото: @g_mastropavlos

Читайте також: Порятунок рядового Ципраса

Акція протесту відбулася вчора і в місті Салоніки.

Єврокомісія пообіцяла до 2020 року надати Греції понад 35 млрд євро на створення робочих місць та розвиток економіки. Для цього вона повинна виконати всі вимоги саміту єврозони, погоджені 13 липня

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що не вірить в ефективність заходів, запропонованих європейськими лідерами для порятунку грецької економіки, але готовий їх реалізувати.

МВФ закликає Євросоюз пробачити Греції більшу частину боргу. Міністри фінансів Данії, Швеції та Великої Британії проти використання грошей з їхніх країн для порятунку Греції.