Ярош хоче амністію для мукачевських "стрілків" в обмін на вступ "Правого сектору" до армії

Глава партії "Правий сектор" Дмитро Ярош запропонував владі варіант вирішення конфлікту, який виник у Мукачевому

Про це повідомив лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош під час брифінгу, передає Еспресо.TV з посиланням на LB.ua.

За його словами, влада може амністувати бійців "Правого сектору", які відкрили стрілянину в місті, в обмін на вступ ПС до лав Збройних сили України.

"Ми готові зробити крок на зустріч державі, перейти до складу Збройних сил на тих умовах, які я озвучував, чому б не зробити амністію цим людям ... Всі наші хлопці - воювали і готові далі воювати. Вони могли б кров'ю змити ту провину, яка на них лежить, а саме, що піддалися на провокацію", - сказав Ярош на брифінгу.

Крім того, Ярош анонсував надзвичайний з'їзд ДУК ПС на наступному тижні.

"Ми ініціюємо проведення надзвичайного з'їзду "Правого сектору" наступного тижня тут, у Києві, де будуть ухвалені рішення щодо подальшої нашої діяльності", - повідомив він.

Акції ПС у формі пікетування державних і адміністративних будівель в регіонах закінчені і будуть продовжені в іншому форматі, додав Ярош.

"Як ви бачите, партія "Правий сектор" не ініціює якого-небудь кровопролиття ... але при цьому ми розуміємо, що без революційних перетворень у державі не обійдеться, і докладемо максимум зусиль, щоб ці революційні перетворення відбувалися мирним чином", - зазначив Ярош.

Разом з тим, керівник "Правого сектору" заявив, що не схвалює застосування зброї своїми бійцями в Мукачевому. Втім, Ярош вважає, що вони були змушені це зробити.

Нагадаємо, раніше повідомлялось також, що "Правий сектор" має намір провести віче на Майдані, кінцевою метою якого Ярош декларує "революцію".