Полк "Дніпро-1" стане українським SWAT

Бійці спецпідрозділів МВС стануть основою для нової поліції та корпусу оперативно-раптової дії (КОРД)

Про це сьогодні у Дніпропетровську повідомили прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"Це новий спецназ, мета якого – боротьба з організованою злочинністю і захист громадян країни", – сказав Яценок під час візиту до місця дислокації полку "Дніпро-1".

"Ми пишаємося вами. Ви разом з тими патрульними поліцейськими, які приїхали з Києва у Дніпропетровськ, і є основа майбутньої національної поліції", – додав Аваков.

Глава МВС зазначив, що бійці спецпідрозділів МВС стануть основою для нової української поліції та поліцейського спецпідрозділу КОРД (Корпус оперативно-раптової дії). Український аналог американського спецпідрозділу SWAT(Special Weapons and Tactics) створюватимуть з урахуванням світового досвіду та за підтримки міжнародних партнерів.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк та Арсен Аваков перебувають сьогодні з робочою поїздкою в Дніпропетровську. Крім відвідання військової частини полку "Дніпро-1" та Центру надання безоплатної правової допомоги, прем'єр-міністр також привітав із весіллям першу пару, яка подала заявку на реєстрацію шлюбу онлайн.