Hollywood Reporter вніс українську стрічку до п'ятірки найкращих фільмів року

"Плем'я" Мирослава Слабошпицького очолило топ-5 найкращих фільмів 2015 року

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Hollywood Reporter.

До п'ятірки найкращих фільмів, окрім українського "Племені", увійшли також три американські картини та одна угорська. 

Рейтинг склав американський кінокритик Тодд Маккарті. "Плем’я" українського режисера Мирослава Слабошпицького посіло перше місце в п'ятірці. 

Окрім цього, фільм Слабошпицького відзначено виданнями IndieWire і Variety, чиї кінокритики поставили його в один ряд з "Шаленим Максом", "Думками навиворіт" і "Білим богом".

Ці ж три фільми фігурують і в топ-5 за версією Hollywood Reporter. Анімація від студій Disney і Pixar "Думками навиворіт" посіла друге місце, на третій сходинці - комедія Джуда Апатоу "Дівчина без комплексів" (вийде в український прокат 19 серпня), на четвертому - "Шалений Макс: Дорога люті", а на п'ятому - "Білий бог" угорського режисера Корнела Мундруцо, що переміг в "Особливому погляді" у Каннах в 2014 році.

Нагадаємо, фільм Мирослава Слабошпицького "Плем'я" вже отримав понад 40 престижних нагород міжнародних конкурсів та кінофестивалів, зокрема три призи паралельного конкурсу "Тиждень критики" у Каннах. А взимку 2014 року фільм було відзначено нагородою Європейської кіноакадемії як найкращий дебют.

Зараз Слабошпицький працює над створенням другого повного метра - фільму "Люксембург", дія якого відбуватиметься в Чорнобильській зоні.