У Сирії зникли троє іспанських журналістів

Тріо журналістів з Іспанії зникли у північному сирійському місті Алеппо, скоріш за все, їх викрали террористи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на CNN.

Зниклі журналісти Антоніо Памплієга, Хосе Мануель Лопес та Анхель Састре потрапили до Сирії 10 липня через південний кордон з Туреччиною. З 13 липня вони не виходять на зв’язок.

Зник і не виходить на зв’язок ще й "фіксер" – місцевий мешканець, який був провідником.

Різні частини майже вщент зруйнованого Алеппо контролюються урядовими військами, екстремістськими групами радикальних ісламістів й іншими угрупованнями повстанців. У передмісті ховаються ще й бойовики "Ісламської держави".

"Ми зараз працюємо над тим, щоб їх знайти, але на даний час не знаємо, де вони", - говориться у спільній заяві родин зниклих журналістів. Вони також просять виявити обачливість для більш успішного пошуку.

Джерело у Міністерстві закордонних справ Іспанії підтвердило CNN, що всі троє журналістів зникли.

Уряд відмовляється визнавати, що журналістів викрали, але припускає, що є ознаки цього, пише газета El Pais з посиланням на своє джерело.

Міністр юстиції Рафаель Катала сказав, що викрадення "дуже погана новина", але іспанський уряд почекає на підтвердження точних обставин.

У Сирії також зник репортер-фрілансер Юмпей Ясуда з Японії. Він відправився писати про війну в Сирії і вже майже чотири тижні не виходить на зв’язок.