У Росії надумали створити "ідеологічно правильний" музичний медіахолдинг

У Росії може з'явитися музичний "патріотичний медіахолдинг" для створення "ідеологічно правильно налаштованих кумирів мільйонів". Пропозиція вже надійшла Володимиру Путіну

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на газаету "Ведомости".

Проект може з'явитися на базі активів "Російської медіагрупи" (РМГ) і декількох музичних телеканалів, зареєстрованих на компанію "Кремль Медіа".

У розпорядженні видання опинилася копія листа, адресованого президенту Володимиру Путіну, в якому його автори продюсер ВІА "Земляни" і засновник фонду "Федерація" Володимир Кисельов і голова ради директорів РМГ Ольга Плаксіна пропонують створити патріотичний холдинг. Видання зазначає, що на листі вже стоїть віза Путіна.

Згідно з пропозицією, проект повинен забезпечити "творчо-музичний ресурс для ідеологічних завдань, що стоять перед керівництвом країни в роботі з електоратом". У листі наголошується, що на базі телеканалів і радіостанцій слід створити свого роду інкубатор вітчизняних суперзірок, "щоб під рукою були ідеологічно правильні налаштовані кумири мільйонів".

На думку авторів листа, головним координаційним центром міг би стати ФГУП "Госконцерт", а партнерами - телеканали "Муз.ТВ" (холдинг ЮТВ), Bridge TV, RuSong і Russian Travel Guide (холдинг Bridge Media).

Видання підкреслює, що лист Путіну датовано жовтнем 2014 року, і ідея патріотичного холдингу вже реалізується.

Наприкінці червня стало відомо, що "Російська Медіагрупа" (управляє "Російським радіо", DFM, "Хіт FM", Maximum і "Радіо Монте-Карло", а також телеканал Ru.tv) перейде під контроль держави. 100% "Російської Медіагрупи" збирається купити підвідомче Мінкультури федеральне державне унітарне підприємство (ФДУП) "Госконцерт".