Заступник генпрокурора Гузир подав у відставку

Перший заступник генерального прокурора України Володимир Гузир пішов у відставку

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "ТСН".

"Не будучи заступником генпрокурора, у мене буде більше можливостей захистити себе і свою сім'ю", - заявив Гузир на брифінгу у Києві.

Раніше джерело в адміністрації президента повідомило, що Петро Порошенко може наполягти на відставці заступника генпрокурора Володимира Гузиря, якщо буде доведено, що він кришував "діамантових прокурорів".

Як повідомлялося, стосовно слідчих і прокурорів, підпорядкованих заступникам генерального прокурора України Давиду Сакварелідзе і Віталію Каську, розпочато розслідування за звинуваченням у внесенні недостовірних фактів у матеріали кримінального провадження.

"У ньому фігурують слідчі, прокурори, співробітники СБУ та судді Апеляційного суду Києва. Все це команда Сакварелідзе-Каська вважає спробою розвалити справу проти людей Гузиря", - написав у Facebook нардеп Сергій Лещенко.

Також народним депутатом Мустафою Найємом була оприлюднена інформація, що генпрокурор в Апеляційному суді особисто вимагав визнати незаконними обшуки у затриманих прокурорів.

Віктор Шокін, у свою чергу, спростував ці звинувачення.

Нині провадження проти слідчих у справі "діамантових прокурорів" закриті.

14 липня на зустрічі з Порошенком Шокін та Сакварелідзе запевнили, що справу "діамантових прокурорів" буде доведено до кінця.

Читайте також: Прокуратура розділилась на дві частини, - Сакварелідзе.

Нагадаємо, 6 липня в Києві затримали vip-прокурорів на хабарі у розмірі $500 тис. Під час обшуку правоохоронці також знайшли пакети з діамантами.

Одним з керівників спецоперації був Сакварелідзе. Через це в ГПУ розгорівся скандал - там заявили, що він діяв без погодження вищого керівництва на проведення операції.