Стало відомо, хто визначатиме найкращих на Венеціанському кінофестивалі

Венеціанський фестиваль оголосив повний склад журі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт заходу.

Організатори кінофестивалю оголосили склад журі. Як повідомлялося раніше, судейську колегію очолив режисер "Гравітації" Альфонсо Куарон, а окрім нього, до складу журі увійшли лауреат премії "Оскар" Павло Павліковський ("Ида"), фаворит Канн Нурі Більге Джейлан ("Зимова сплячка") та актриси Елізабет Бенкс та Дайан Крюгер.

Також оцінюватимуть на кінофестивалі французький письменник та постановник Еммануель Каррер, італієць Франческо Мунци ("Чорні душі" та "Саймір"), тайванець Хоу Сяосянь (володар "Золотого лева" за "Місто скорботи", приз за режисуру "Вбивці" у Каннах-2015) та автор "Щось не так з Кевіном" Лінн Ремсі.

У секції "Горизонти" оцінювати картини будуть Джонатан Демме (творець "Мовчання ягнят" був нагороджений у Венеції за свою документальну роботу "Джиммі Картер: Людина з Великих рівнин"), французький кінематографіст Алікс Делапорте (учасник основного конкурсу огляду в 2014-му з фільмом "Останній молоток"), іспанська й італійська актриси Пас Вега ("Люсія і секс") і Аніта Капріолі ("Небесне тіло"), а також Фрут Чан ("Голлівуд Гонконг", "Громадський туалет").

А володаря призу за найкращий дебют визначать постановники Саверіо Костанзо ("Голодні серця") і Чарльз Бернетт ("Забійник овець"), продюсер Роджер Гарсіа, кінокритик Наташа Лоран і журналіст Даніела Мішель.

Нагадаємо, відкриється фестиваль "Еверестом" Бальтасара Кормакура. Сам 72-й Венеціанський огляд пройде з 2 по 12 вересня.