У разі наступу сили АТО за 15 хвилин повернуться у Широкине, - Жебрівський

Голова Донецької військово-цивільної обласної держадміністрації Павло Жебрівський заявляє, що у разі наступу сили АТО за 15 хвилин повернуться у Широкине

Про це він заявив у середу під час зустрічі з громадськістю Маріуполя, обговорюючи питання демілітаризації Широкиного, повідомиляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу ОДА.

"Я б дуже хотів заспокоїти людей і сказати, що сьогодні у Генштабі розроблено механізм, який дозволить убезпечити Маріуполь від нападу. Спеціальне підбурювання страхів ні до чого гарного не приведе. У разі потреби - сам стоятиму на захисті жителів Широкиного", - заявив губернатор, зазначивши, що сьогодні вранці особисто відвідав селище, аби на власні очі побачити і оцінити ситуацію з відведенням важкого озброєння.

За словами Жебрівського, він зустрівся з бригадою морських піхотинців, які зараз дислокуються у районі Широкиного: "Хлопці добре підготовлені, займають вигідні позиції. Більшість з них вже бували в бою, тому професійно несуть службу. Всі наглядові пости забезпечені тепловізорами".

Він зазначив, що з території навколо Широкиного відводять лише важку техніку, відходити зі стратегічних висот військові не збираються.

"На передовій лінії залишаються виключно Збройні Сили України, Нацгвардія охороняє стратегічні об'єкти, міліцейські підрозділи знаходитимуться на блокпостах і забезпечуватимуть громадський порядок. Все нормується відповідно до українського законодавства", - сказав Жебрівський.

Він зазначив, що навіть після демілітаризації Збройним силам знадобиться близько 15 хвилин, аби у разі наступу окупантів знову повернутися на свої позиції.

Читайте також: Генштаб відхрестився від спільного патрулювання Широкиного з бойовиками.

Губернатор додав, що в районі селища залишаються працювати місія ОБСЄ і загальний координаційний центр.

"Заяви про спільне патрулювання території українськими поліцейськими підрозділами з представниками так званої "ДНР" - це провокація", - запевнив губернатор.