Авіаудари турків вбили 190 курдів

Турецька авіація знищила 190 членів Курдської робітничої партії ударами по їхніх базах у Туреччині та в Іраку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Hurriyet Daily.

Авіаудари на півночі Іраку були здійснені 24 і 28 липня. Цілі визначались за допомогою перехоплення радіопереговорів та даним безпілотників.

В результаті нальотів було вбито 190 членів Курдської робітничої партії (КРП), яка в Туреччині оголошена поза законом і вважається терористичною організацією. Поранено 300 курдів.

В операції у Північному Іраку брало участь 40 бойових літаків. Ще 30 було задіяно для ударів по базах на території Туреччини.

Також курдів обстріляли з гаубиць, які вишукували на кордоні Туреччини з Іраком. Обстріляно 130 цілей, знищено 25 протиповітряних установок курдів.

Туреччина звинувачує бійців КРП у вбивстві турецьких поліцейських.

Після початку атак на курдів вони і Анкара зробили заяви про вихід з процесу мирних переговорів, який тривав з 2013 року.

Атаки турецької армії на курдів почались після того, як Вашингтон і Анкара оголосили про початок спільної операції проти "Ісламської держави" (ІДІЛ).

Бійці КРП (Ірак) та союзних їм Загонів народної самооборони (Сирія) давно і послідовно ведуть бойові дії проти ІДІЛ. Заразом вони переслідують свою мету – створення власної незалежної держави.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та президент іракського Курдистану Массуд Барзані дійшли згоди, що курди і Туреччина мають відновити мирний процес попри посилення напруження.

Американські спецслужби тим часом знайшли докази співпраці Туреччини з "Ісламською державою".