Google передаватиме інтернет у Шрі-Ланці через повітряні кулі

Google забезпечить високошвидкісним доступом в інтернет жителів Шрі-Ланки - вихід у мережу буде проводитися з повітряних куль, запущених над Індійському океаном

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Lenta.ru".

"Весь острів Шрі-Ланка з півдня на північ буде забезпечений доступним високошвидкісним інтернетом за допомогою методик Google Loon", - заявив міністр з високих технологій країни Мангала Самаревеера.

Таким чином, Шрі-Ланка стане першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом.

До повітряних куль також підключаться місцеві інтернет-провайдери, що збільшить швидкість і якість наданих ними послуг зв'язку.

Підготовка аеростатів закінчиться до березня 2016 року. Вони будуть підняті на висоту, яка в два рази перевищує рівень польоту комерційних авіалайнерів.

Забезпечення доступом в мережу жителів Шрі-Ланки - частина програми Project Loon, в рамках якої Google роздає інтернет з аеростатів, оснащених високотехнологічним обладнанням, яке живиться від сонячних батарей. В Google заявляють, що проект надасть вихід в мережу жителям важкодоступних або найбідніших регіонів Землі. Швидкість інтернету буде такою ж, як в мобільних мережах третього покоління.

Тестові випробування Project Loon відбулися в 2013 році в Новій Зеландії. Google запустив в регіоні Кентербері 30 куль, які забезпечували інтернетом 50 добровольців з числа місцевих жителів.

У Шрі-Ланці проживають більше 20 мільйонів чоловік. Через мобільні мережі в інтернет виходять 2,8 мільйона користувачів, у той час як доступ до Всесвітньої павутини мають лише 606 тисяч жителів країни.