Клімкін упевнений, що можливості Радбезу щодо створення трибуналу ще не вичерпано

Можливості Ради Безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи літака Боїнг-777 на Донбасі ще не вичерпано

Про це у Нью-Йорку після засідання Ради безпеки ООН заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Я не думаю, що ми вже вичерпали всі можливості Радбезу. Сьогодні під час засідання Росія була абсолютна самотня, на неї постійно здійснюється тиск", - зазначив Клімкін.

За його словами, головний аргумент російської дипломатії стосовно того, що міжнародний трибунал передчасний, буде розбито, коли вийде остаточний звіт міжнародних експертів щодо авіакатастрофи.

"Одним з головних своїх аргументів проти створення трибуналу Росія називає його передчасність. Уявіть, що говоритимуть представники РФ за два місяці, коли буде готовий остаточний і повний звіт? Аргументи Росії будуть зметені", - наголосив міністр.

Читайте також: Трибунал ветували, що далі?

Він запевнив, що разом із колегами з усього світу розробляє інші юридичні підходи до притягнення винних до відповідальності.

"Звичайно, у нас є й інші ідеї. Є варіанти, що стосуються національної юрисдикції, але наша спільна позиція полягає у тому, що найкращим стало б створення міжнародного трибуналу. Саме цей спосіб є найбільш надійним, прозорим, неупередженим та ефективним", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, на засіданні Ради Безпеки ООН Росія застосувала право вето, щоб заблокувати ухвалення резолюції щодо створення міжнародного трибуналу по катастрофі Боїнга-777 на Донбасі.