Адвокати підозрюваних у вбивстві Бузини заявили про фальсифікацію ДНК-експертизи

Адвокати Андрія Медведька та Дениса Поліщука, яких звинувачують у причетності до вбивства журналіста Олеся Бузини, заявили про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі та про алібі підозрюваних

Таку заяву адвокати зробили під час прес-конференції в Києві, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Адвокат Андрій Федур, який долучився до захисту нещодавно й відомий за справою Георгія Гонгадзе, зокрема, стверджував, що ДНК-експертиза була сфальсифікована. За його словами, серед іншого, реагенти, необхідні для проведення такої експертизи, Україна не закуповувала понад 2 роки.

На його думку, вбивство Бузини здійснили "працівники спецслужб", очевидно, українських. Водночас доказів цим словам він не навів.

Адвокат Сергій Войченко, у свою чергу, заявив про наявність алібі у затриманих, яке, за його словами, вдалося підтвердити під час поїздки в зону антитерористичної операції. "У нас є беззаперечні докази, що Медведько та Поліщук 16 квітня 2015 року в місті Києві не перебували", - наголосив він.

Під час прес-конференції адвокати оприлюднили фоторобот імовірного вбивці Бузини, складений зі слів свідка. Адвокати не розголошують імена свідків, але запевняють, що вони будуть присутні на суді.

Правоохоронні органи ще не коментували цих заяв. Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази причетності двох підозрюваних до цього злочину.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив. У здійсненні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Підозрювані вже понад місяць перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.