На Донеччині скаржаться на неможливість провести місцеві вибори

Заступник голови Донецької ОДА Віктор Адрусів каже, що 25 жовтня на Донбасі не зможуть провести місцеві вибори

Про це він заявив під час засідання круглого столу в Києві повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

Нормальному проведенню місцевих виборів на підконтрольній Україні території Донецької області заважає відсутність там українського інформаційного простору, невизначеність у реалізації Мінських домовленостей та складність забезпечення безпеки виборчого процесу.

"Ми сьогодні в цьому контексті, в цій ситуації невирішеності питання Мінських домовленостей, відновлення інформаційного простору, невизначеності з безпекою, ми не бачимо можливості провести вибори саме 25 жовтня", - сказав Андрусів.

Водночас він зазначив, що питання виборів не повинне висіти у повітрі, має бути призначена інша дата або визначений інший підхід до організації і проведення виборів. "Я ще раз підкреслюю, що не можна навіть порушувати питання про те, щоб забрати право виборів", - сказав він, наголошуючи, що йдеться саме про перенесення дати місцевих виборів.

За словами Андрусіва, є реальна загроза проведення терактів, якщо певні кандидати не набиратимуть необхідної кількості голосів і вирішать зберегти статус-кво.

"Вже сьогодні я маю інформацію, що кілька політичних груп -  саме політичних груп, а не сил -  будуть іти на все, щоб або перемогли вони, або не перемогли інші", - наголосив він.

За словами Андрусіва, такі групи мають змогу провести передвиборчі заміри громадської думки, і якщо результати їх не влаштують, то можуть вдатися до зриву виборчого процесу.

Нагадаємо, що 14 липня Верховна Рада ухвалила закон про місцеві вибори. Вони мають відбутись 25 жовтня.