Знайдені уламки малайзійського літака не допоможуть розкрити таємницю його зникнення, - ЗМІ

Уламки Boeing, знайдені біля французького острова Реюньйон, не допоможуть зрозуміти, де потонув літак рейсу MH370

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The New York Times.

Експерти з Малайзії та Австралії схиляються до думки, що знайдені в Індійському океані уламки належать саме тому Boeing, який зник під час перельоту з Куала-Лумпур в Пекін 8 березня 2014 року.

Але встановити, звідки їх туди принесло, буде неможливо. З часу катастрофи минуло занадто багато часу - 17 місяців. Крім того, встановити, де саме авіалайнер впав у воду, не дозволять складні морські течії та змінні морські вітри.

Уламок, який скоріше за все був частиною крила, відправлено на експертизу в лабораторію в Тулузі. Вона може тривати близько тижня.

Втім результати експертизи не зможуть ані доповнити, ані заперечити ті дані, які є у дослідників причин катастрофи. За даними радарів та супутників, літак зник в районі величезної та порожньої ділянки Індійського океану, який знаходиться на південному заході від Австралії.

Шматок, імовірно, крила літака довжиною в два метри знайшли прибиральники сміття на узбережжі. Один із них повідомив, що уламок вкритий черепашками, що означає, що останній тривалий час пробув у воді.