Росія погрожує вдруге ветувати створення трибуналу по МН17 у разі повторного голосування

Повторний розгляд у Раді Безпеки ООН пропозиції про створення трибуналу по катастрофі малайзійського Boeing MH17 на Сході України призведе до такого ж результату, як і перше голосування, в ході якого Росія застосувала вето

Про це повідомляє Еспресо.TV з посилання на заяву постійного представника Росії при всесвітній організації Віталія Чуркіна в інтерв’ю ТАСС.

"По засобам інформації пройшла заява міністра закордонних справ України про те, що вони, нібито, просто через кілька місяців знову повернуться з тим же продуктом. Але це, як здається, був би абсолютно несерйозний підхід, оскільки був би той же самий результат", - сказав Чуркін.

Він також додав, що під час обговорення проекту в Раді Безпеки Росія пропонувала попросити генерального секретаря ООН, щоб він представив різні варіанти. "У нього є чудова юридична служба, високі професіонали, у них є накопичений міжнародний досвід. Вони можуть представити ті варіанти, які можливі. Але ця "п'ятірка" (Україна, Австралія, Бельгія, Нідерланди та Малайзія) пішла іншим шляхом, сказали: ми самі знаємо. Ну, раз "самі знаємо", то тоді іноді трапляються такі ситуації, які, звичайно, було б краще уникнути, як ось це голосування і дебати у Раді Безпеки, які відбулися 29 числа", - заявив Чуркін.

Також раніше Чуркін зазначав, що Рада Безпеки ООН не повинна займатися такими кримінальними справами, як авіакатастрофа Boeing на сході України. За його словами, для подальшого судового розгляду щодо цього інциденту можуть бути створені механізми без залучення СБ.

Нагадаємо, Росія на засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй застосувала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу в розслідуванні за фактом збиття літака Малайзійських авіаліній "Боїнг-777" рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 осіб.

Читайте також: Трибунал ветували, що далі?