Абрамович вклав 10 млн доларів в американський стартап, що збирає дані про водіїв

Американський стартап Driveway Software, що допомагає страховим компаніям збирати інформацію про водіїв, отримав 10 мільйонів доларів від компанії Романа Абрамовича Ervington Investments

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Driveway.

Гроші будуть спрямовані на зміцнення позицій Driveway в класі телематичних рішень, створення нових ринків для телематики і розширення штату компанії.

Driveway - телематична платформа для смартфонів, розроблена для "винагороди водіїв за безпечне водіння". Додаток для iOS і Android збирає дані про поведінку водіїв за кермом, які аналізуються в хмарі, і за підсумками водіям виставляються оцінки.

Для страхових компаній така інформація представляє особливий інтерес, дозволяючи точніше оцінювати ризики при укладанні договорів з сумлінними автовласниками і "гонщиками". Для водіїв установка додатку також приваблива - водії з "хорошими манерами" отримують знижки на страховий поліс.

З моменту запуску програми Drivewise.ly в 2010 році компанія зібрала дані про більш ніж 800 мільйонів миль, наїжджених автомобілістами, більше 250 тисяч водіїв отримали винагороду за підсумками моніторингу їх поведінки на дорогах, наводить дані компанії засновник Driveway Ігор Кацман.