У Росії на обкладинку книги про "українську кровожерливість на Донбасі" наліпили фейк

Слідчий комітет Росії випустив книгу "Біла книга злочинів - трагедія південного сходу України" з фейковою фотографією на обкладинці

Про це у Facebook написав російський журналіст Ілля Барабанов,передає Еспресо.TV.

У прес-службі СК РФ пояснюють, що в книга "заснована на доказах, зібраних Слідкомом Росії в ході розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни".

У прес-релізі Володимира Маркіна на сайті Следкома наголошується, що книга вийшла під редакцією голови СК Олександра Бастрикіна.

"Каральні зачистки населених пунктів, вбивства жінок і дітей, викрадення і вбивства журналістів, тортури мирних громадян і полонених зворушують до глибини душі кожну нормальну людину", - заявив Бастрикін.

"Весь сміх у тому, що такого вибуху і пожежі в Донецьку, звичайно, ніколи не було. Фотографія фейкова, про що багато разів писалося. Але навіть у такій справі без шахрайства в СК обійтися не змогли", - зазначає, у свою чергу, Барабанов, приводячи розслідування з цього приводу української організації Stopfake.

StopFake з'ясувала, що вказане вище фото змінене в Photoshop: "вибухи", "вогонь", "дим" були накладені.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії написав "Білу книга злочинів - трагедію Південного Сходу України". Видання розказує про "злочини української влади" на Донбасі.