Обама подякував Коморовському за підтримку України

Президент США Барак Обама в особистому посланні президенту Польщі Броніславу Коморовському подякував польському лідеру, президентський мандат якого завершується, за підтримку України

Про це повідомила журналістам керівник прес-служба глави Польщі Іоанна Тшаска-Вечорек, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

За її словами, президент США "подякував Броніславу Коморовському за зусилля щодо зміцнення демократичної, неподільної, вільної і мирної Європи, а також за особисте лідерство при підтримці суверенної і процвітаючої України".

У посланні президенту Польщі Обама зазначив, що був під великим враженням від динамізму і енергії поляків і польського народу під час візиту до Варшави в червні 2014 року.

6 серпня завершується п'ятирічний термін президентських повноважень Броніслава Коморовського. Новий президент Польщі Анджей Дуда вступить на посаду глави держави в четвер на спільному засіданні обох палат парламенту Польщі.

Анджей Дуда здобув перемогу у другому турі чергових президентських виборів, що відбулися 24 травня, набравши 51,55% голосів.