Чотирьох заручників у Малі вдалось звільнити

Малійські військові звільнили чотирьох громадян Франції, захоплених раніше бойовиками-ісламістами в готелях міста Севаре регіону Мопті в Малі

Проте в заручниках залишається один південноафриканець і, можливо, один українець. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на губернатора Мопті Каман Кане.

"Губернатор заявив, що армія Малі змогла врятувати 4 французьких заручників, проте один українець і один південноафриканець досі залишаються у будівлі", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, ЗМІ вже повідомляють про те, що українцю вдалось втікти.

Також зазначається, що малійські військові зараз чекають на прибуття зі столиці Бамако французького антитерористичного підрозділу, який має допомогти звільнити заручників.

Крім того, за даними ЗМІ, невідомі ісламісти сьогодні атакували не один, як повідомлялося раніше, а два готелі в місті Севаре - "Біблос" і "Дебо". При цьому були вбиті п'ять малійських військових.

Нагадаємо, сьогодні, 7 серпня, внаслідок нападу групою озброєних людей на готель в Малі у місті Севара загинули семеро людей. Французькі ЗМІ з посиланням на очевидців написали, що загиблі - четверо сомалійських військових, двоє бойовиків і один іноземець. 

Влада Малі підтвердила російському посольству, що серед заручників у захопленому бойовиками готелі міста Севаре є росіянин