Deutsche Bank можуть оштрафувати на $4 млрд за відмивання грошей з Росії

Штрафи Deutsche Bank у справах про відмивання грошей російськими клієнтами банку та операції з Іраном, проти якого діють американські санкції, можуть досягти $4 млрд

Про те, що сума штрафів Deutsche Bank може досягти $ 4 млрд, повідомляє Der Spiegel з посиланням на інформовані джерела, передає РБК.

Очікується, що штрафи на банк накладуть регулятори відразу декількох країн, у тому числі Великої Британії.

Через Deutsche Bank імовірно проводилися операції з Іраном, проти якого продовжують діяти американські санкції. Крім того, регулятори США і Велика Британія ведуть розслідування з приводу можливого порушення в Deutsche Bank законодавства щодо боротьби з відмиванням грошей у діяльності банку в Росії.

Причиною розслідування відносно банку стали "дзеркальні" торгові угоди, проведені в Москві і Лондоні. У Москві, зокрема, була проведена велика позабіржова угода купівлі деривативів, які через кілька секунд продали на позабіржовому ринку в Лондоні. В результаті рублі були переведені в фунти стерлінгів.

У травні банк повідомив, що проводить внутрішнє розслідування в московському філії з приводу сумнівної "дзеркальної угоди". Деякі співробітники банку була відправлені "у вимушені відпустки".