20 країн домовилися не здійснювати кібератак одна на одну

20 країн світу, серед яких США, Велика Британія, Франція, Японія, Китай, Росія, Бразилія, Південна Корея та Ізраїль, вперше погодилися на обмеження своїх дій в інформаційному просторі

Про це йдеться у доповіді ООН, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсант".

"У глобальному середовищі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) простежуються тенденції, які викликають стурбованість, включаючи різке збільшення кількості інцидентів, пов'язаних зі шкідливим використанням подібних технологій державами і недержавними гравцями", - зазначається у доповіді.

Крім того, держави домовилися заохочувати використання ІКТ в мирних цілях і запобігати конфліктам, які виникають у результаті їх застосування.

Зокрема, вони зобов'язуються не здійснювати кібератаки на об'єкти критично важливої інфраструктури один одного, наприклад, АЕС, банки, системи управління транспортом або водопостачанням.

Країни також зобов'язуються не звинувачувати один одного в кібератаках голослівно. "Звинувачення держав в організації і здійсненні протиправних діянь мають бути доведені", - наголошується у доповіді.

Раніше повідомлялося, що з 2010 року китайські хакери мали доступ до особистої електронної пошти високопосадовців адміністрації президента США Барака Обами.