На чемпіонаті світу росіяни скоса дивилися на українця, який не міняє громадянство

Український плавець Андрій Говоров, який народився в Севастополі, відчув неприязне ставлення, виступаючи на чемпіонаті світу в Казані та етапі Кубку світу в Москві

Про це фіналіст ЧС-2015 та переможець першого етапу Кубку світу-2015 Говоров розповів в інтерв'ю газеті "Факти", повідомляє Еспресо.TV.

"Упродовж усього цього часу, війни, розв'язаної проти України недружньою країною, я перший раз виступав в Москві. Якщо чесно, моїми мало не єдиними уболівальниками на арені "Олімпійського" була моя сім'я. Мама з сестрою і чоловіком спеціально приїхали з Севастополя. Відвертої агресії в Москві я не відчув. Проте напруженість, тиск відчувалися. Багато російських спортсменів, знаючи, що я родом з Криму, дозволяли собі недоречні жартики. При оформленні протоколів в Москві постійно запитували, чому не поміняв паспорт. Ніхто на мене з кулаками не накидався, але я часто ловив на собі несхвальні погляди", - розповів Говоров.

Як уже повідомлялося, на першому етапі Кубку світу з плавання у Москві українець Андрій Говоров здобув перемогу на дистанції 50 м батерфляєм - 23,30. А пізніше виграв бронзову медаль на 50-метрівці вільним стилем - 22,10.