Moody's назвало фактори, які заважають росту світової економіки

Moody's засумнівалося в поверненні зростання світової економіки до докризового рівня в найближчі п'ять років

Про це йдеться у звіті агентства, передає Еспресо.TV з посиланням на Bloomberg.  

У числі стримуючих факторів воно називає ослаблення економіки Китаю, уповільнення доходів від торгівлі та інше

За оцінками аналітиків Moody's, економіка провідних країн світу, що входять в G20, не повернеться до рівня 2008 року протягом наступних п'яти років.

Сукупне зростання виробництва в групі, до якої входять 19 найбільш економічно розвинених держав, а також країни єврозони, складе з 2015-го по 2019 рік у середньому 3% в рік. Це приблизно на 0,5 процентного пункту нижче, ніж темпи розвитку їхніх економік з 1997-го по 2007 рік.

Факторами, що стримують зростання світової економіки, в доповіді Moody's названі тривале уповільнення зростання продуктивності праці, падіння економіки Китаю, несприятливі демографічні тенденції та уповільнення доходів від торгівлі.

Агентство в цьому році знизило прогноз зростання економіки США, вказавши на більш повільні, ніж прогнозувалося, темпи відновлення в другому кварталі. При цьому воно зберегло на колишньому рівні прогноз зростання економіки країн G20 на 2015 рік - на 2,7%.

Відновлення економіки США і меншою мірою єврозони і Японії буде компенсовано триваючим уповільненням в Китаї, низькими темпами зростання або навіть спадом в Латинській Америці і швидше стабілізацією, а не швидким відновленням в Росії, вважають експерти Moody's.

Нагадаємо, раніше аналітики Moody's виявили, що імпортозаміщення в Росії не працює в жодній з галузей, крім виробництва їжі. Ще три місяці тому вони писали, що імпортозаміщення буде стимулювати зростання попиту та економіки.