Пораненим бійцям АТО у шпиталях влаштовують кінопокази

Організатори фестивалю “Молодість” їздять містами України та безкоштовно показують стрічки у воєнних госпіталях

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.ua.

Організатори міжнародного кінофестивалю “Молодість”, який кияни зможуть відвідати восени, вже почали показ кінострічок  в інших містах України. Однак ці покази організовані саме для поранених військових із зони АТО у воєнних шпиталях.

Кіномарафон відбувається у рамках акції “Дій від серця”, яка вже пройшла  у клінічному військовому шпиталі Дніпропетровська 18 серпня. Наразі, окрім Дніпропетровська, фестиваль планує завітати ще до чотирьох міст: Харкова, Одеси, Миколаєва та Києва, де усі технічні аспекти транслювання стрічок у лікарнях вже погоджено.

“Молодість” залучилася підтримкою фестивалю DocudaysUA та компанії “ПРОСТОНЕБА”, які надають апаратуру, а також багатьох волонтерів, які просто хочуть побачитися та допомогти пораненим.

Один із організаторів, Дмитро Абрамов, поділився сподіванням, що показ просто неба також вдасться провести  на полігоні “Широкий Лан” біля Миколаївки.

У шпиталях транслюють фільм “Форест Гамп” – дотепна, але й драматична стрічка про героя, який все своє життя боровся з важкою долею.  

Завершення акції припаде на 26 серпня та відбудеться в Київському головному військово-медичному клінічному госпіталі. Зараз “Дій від серця” прямує до Миколаєва, де показ заплановано на 20 серпня.